piątek, 1 sierpnia 2014

Kolorowy popcorn

Kolorowy popcorn okazał się trudniejszy do wykonania, niż wydawało się na początku, przygotowując go, trzeba zmierzyć się z dużą ilością kleistych substancji, ale można wyjść z tego pojedynku cało. Efekt najbardziej uszczęśliwi młodszych konsumentów, fanów wszystkiego co bardzo słodkie i kolorowe :) Do wykonania popcornu potrzebujemy tylko ziarenek kukurydzy i patelni lub, jeśli nie chcemy robić bałaganu, gotowego popcornu do zrobienia w kuchence mikrofalowej. Do tego dużo cukru, woda i barwnik spożywczy (w wersji confetti- kolorowa posypka). Cukier i wodę (w proporcjach 3:1) wymieszać i zagotować na małym ogniu, a potem dodać kilka kropel dowolnego barwnika spożywczego (u nas był to niebieski). Niezbyt obficie polać tą mieszanką popcorn i wymieszać. W przypadku popcornu z posypką można użyć tego samego syropu, ale będzie smaczniejszy, gdy wymieszamy go np. z białą, rozpuszczoną czekoladą. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz