sobota, 23 sierpnia 2014
Ciasto francuskie
Ciasto francuskie zawsze pomaga uratować sytuację, kiedy potrzebujemy szybkiej przekąski. Goście już się zbliżają? Żaden problem, wystarczy 15 minut. Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy, w wersji słodkiej cukrem i cynamonem, a w wytrawnej- smarujemy pesto. Tniemy na paski o szerokości 2-3 cm (można zawinąć w spiralki) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Pieczemy ok. 15 min. Jeśli czasu jest trochę więcej, można poeksperymentować, zrobić mini pizze z sosem pomidorowym, oregano, oliwkami i serem, kieszonki ze szpinakiem i fetą lub z camembertem i żurawiną, a na słodko- z czekoladą i orzechami lub z twarogiem i konfiturą. Możliwości jest naprawdę wiele. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz